Sonoff S55 (Tasmota)

De Sonoff  S55 Wifi Schakelaar is een waterdichte Wifi Relais Module met volgende eigenschappen:

  • Transmission mode: Wi-Fi
  • Input voltage: AC 90-250V
  • Channel: 1 Channel
  • Power: 10A/2000W
  • Wireless Standard: IEEE 802.11 b/g/n

Standaard is deze Sonoff S55 schakelaar voorzien van eigen software (eWeLink). Het mooie van dit apparaat is, dat het een ESP8266 / ESP8285 gebaseerd apparaat is, waar ook andere software in gezet kan worden. Ik heb hiervoor gekozen voor de firmware van Tasmota (https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota)

Firmware vervangen

Om de firmware te vervangen, dien je het apparaat open te maken en zal de garantie vervallen! Het is ook niet meer mogelijk om terug te gaan naar de originele software.

Nadat je de Sonoff hebt geopend, zie je in het midden van de print 5 mogelijkheden voor het solderen van de benodigde pin-headers. Soldeer deze op de VCC (3,3V) RXD, TXD en GND er voorzichtig op, zonder andere onderdelen te beschadigen. De poort GPIO0 is nodig om de Sonoff in Flash-mode te zetten. Door deze tijdens het plaatsen van de USB Serial Adapter ingedrukt te houden, komt de Sonoff S55 in Flash-mode. (zie afbeelding).

 

Wanneer de pin-headers geplaatst zijn, kunnen we de gemodificeerde Sonoff aansluiten op de USB Serial Adapter

Let op bij het aansluiten van de USB Serial Adapter dat je de 3.3V gebruikt!

Kijk voor de instructie voor het vervangen van de bestaande firmware naar de Tasmota firmware en de configuratie van de Sonoff op mijn pagina van de Sonoff Basic.

Als laatste stap dien je de Sonoff S55 Template aan te passen met onderstaande string:

{"NAME":"Sonoff S55","GPIO":[17,255,0,255,255,0,0,0,21,56,0,0,0],"FLAG":0,"BASE":1}

  1. Plak de template in het Template veld
  2. Zorg dat Activate aangevinkt is
  3. Klik op Save.

Hierna zal de Sonoff herstarten, waarna de template actief is. Verdere uitleg over templates is terug te vinden op de Sonoff Github pagina.

 

Like
2