Apple Homekit

Aangezien ik naast Domotica ook een enorme Apple fan ben, moet mijn Homey configuratie natuurlijk ook op mijn iPhone beschikbaar zijn. Een mooie toevoeging is de app HomeyKit, die ervoor zorgt dat mijn apparaten binnen de Apple HomeKit beschikbaar zijn.

Installatie binnen Homey

Installeer de HomeyKit App op de Homey via de Homey Apps website. Met deze App kan je Homey koppelen aan Homekit en de devices beheren via Siri.

Nadat je de HomeyKit App geïnstalleerd hebt, ga je op je iPhone of iPad naar de Home app. Klik op de + en voeg een nieuw accessoire toe. Nu kan je onderstaande code scannen of handmatig toevoegen. Zie pagina van Apple “De Woning-app instellen en gebruiken” voor uitleg.

Image of paircode

Nadat Homey is gekoppeld aan HomeKit, zullen al je devices worden toegevoegd. Wanneer je nog devices toevoegd of verwijderd op de Homey, dan zullen deze wijzigingen ook binnen HomeKit zichtbaar zijn.

Configuratie

Binnen “Instellingen – HomeyKit” is het nog mogelijk om devices te verwijderen die je niet zichtbaar wil hebben binnen HomeKit. De devices blijven wel gewoon beschikbaar op Homey, maar zijn dan niet meer zichtbaar binnen HomeKit.

Like
5